вівторок, 31 березня 2020 р.

Туве Янсон. Цикл творів про мумі-тролів. Казкова повість «Комета прилітає»


Маршрутний лист уроку
01 квітня 2020
5 клас
Зарубіжна література
Тема. Туве Янсон. Цикл творів про мумі-тролів. Казкова повість «Комета прилітає». 

Домашнє завдання. Виконати тестові завдання «Сторінками життя Туве Янсон» до  1 квітня 16:00 год. Використайте для цього код доступу 579423, відкривши посилання join.naurok.ua Впишіть код, власне прізвище та ім’я, натисніть приєднатися або створити у зошиті опитувальник (питання + відповідь) за біографією Туве Янсон (с.243-245). Дочитати «Комета прилітає» (с.246-250) підручника. Опрацювати матеріали з дошки padlet «Міні-музей Туве Янсон».


Іноді на небі з’являється незвичайна «хвостата» зірка – комета. Вона швидко рухається на фоні зоряного неба. Це надзвичайно гарне видовище. Чим ближче комета підходить до сонця, тим яскравіше світиться її голова і тим довшим стає її туманний хвіст.
      Таким яскравим явищем, але тільки на землі, стала творчість сучасної фінської письменниці Туве Маріки Янсон і шалена популярність її творів про мумі-тролів.

1. Ознайомитись із відеопрезентацією «Туве Янсон. Життя письменниці» за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=WVHYgbvBPGs

2         2. Повторіть із теорії літератури поняття «повість», «казка».
3         3. Словникова робота.
Комета  небесне тіло Сонячної системи, що обертається навколо Сонця по сильно витягнутим орбітам. Головна частина комети – ядро, яке являє собою льодяну глибу з заморженими газами. Під час наближення до Сонця чітко видно як ядро, так і хвіст комети, які утворюються шляхом виділення газів та космічного пилу.
Мумі-тролі казкові істоти, жителі Долини мумі-тролів, герої дитячих творів Туве Янссон.
4        5. Робота з текстом повісті-казки «Комета прилітає» (Підручник с. 246-250). За бажанням: прослухати аудіокнигу (Матеріали розміщені на дошці padlet «Міні-музей Туве Янсон»


Made with Padlet

Мумі-троль разом із Чмихом вирушили до Обсерваторії, щоб з’ясувати ступінь небезпеки, яка загрожує жителям не тільки Мумі-долини, але й планеті Земля. Протягом Великої Подорожі коло друзів буде ширитися, багато пригод і випробувань випаде на долю героїв. Та чи вдасться їм вижити?  Про це ми дізнаємося з вами на наступному уроці.



Немає коментарів:

Дописати коментар